Agenda van Loge de Troffel

zondag 15 maart 2020

[UITGESTELD]: Broodje Troffel - Christian Nijhof - Alleen op reis


Let op: in verband met maatregelen omtrent het Corona virus gaat deze lezing NIET door op 15 maart


Inzichten dankzij de kracht van de natuur, oosterse wijsheden, het Boeddhisme, meditatie en mindfullness

Dit is het thema van het boek dat Christian Nijhof geschreven heeft en gaat over zijn rondreis door Thailand. Een verhaal over een zoektocht naar antwoorden op levensvragen, het groeiproces in ontwikkeling, uit je comfortzone gaan, vertrouwen op je gevoel en meegaan in ‘de flow’

Alles viel op zijn plek toen ik in mijn eentje ging backpacken door Azië. De bijzondere mensen die ik tijdens de reis heb ontmoet, hadden een boodschap voor mij: je mag je hart volgen en vertrouwen op je gevoel!

De bijna 40-jarige organisatie-consultant en muzikant loopt vast en gooit het roer totaal om. Hij besluit zijn vaste baan op te zeggen en alleen op reis te gaan naar Thailand zonder concreet plan. Aan de andere kant van de aardbol, backpackend door Azië, leert hij eindelijk om alles los te laten. Zichzelf te accepteren als wie hij is, te leven vanuit het hart en te vertrouwen op zijn gevoel.

We voelen al aankomen dat dit een bijzonder inspirerend verhaal gaat worden en we zien uit naar de komst van Christian bij onze loge.

Ben jij ook benieuwd naar zijn verhaal? Kom dan zondag 15 maart naar ons logegebouw. Inloop vanaf 11:00, de lezing zal rond 11:30 van start gaan. Wij voorzien in koffie/thee en een broodje tijdens de pauze, dit alles is volledig kosteloos dus aarzel niet om even langs te komen! Na afloop kun  je zelfs een gesigneerd exemplaar van het boek aanschaffen!

Broodje Troffel?

Broodje Troffel is de naam voor openbare lezingen waarvoor Vrijmetselaarsloge De Troffel haar gebouw in Hengelo beschikbaar stelt.

Deze lezingen zijn voor iedereen, mannen én vrouwen, toegankelijk. In het jaar 2000 is dit initiatief gestart. Op twee à drie zondagochtenden per jaar worden sprekers uitgenodigd. De onderwerpen zijn divers en gaan over algemene onderwerpen, die artistiek, beschouwend, spiritueel of godsdienstig van aard kunnen zijn. Uiteraard zien wij graag sprekers die enigszins maçonnieke, vrijmetselarij gerelateerde, onderwerpen uitdiepen maar dat hoeft niet per se.

Broodje Troffel is primair gericht op de bekendheid van de vrijmetselarij in het algemeen en die van Loge de Troffel in Hengelo in het bijzonder en wil daarmee laten zien dat het met die geheimzinnigheid wel meevalt. Sterker nog, we hebben weinig te verbergen en vertellen u graag wat vrijmetselarij voor ons betekent.

"En waar blijft dat broodje van Broodje Troffel dan?" vraagt u zich af. Van ons als gastheer krijgt u uiteraard koffie of thee aangeboden. Daarnaast serveren we in de pauze broodjes in diverse soorten.

Programma

- 11:00 uur inloop, ontvangst met koffie of thee en een koekje.
- 11:30 uur een woord van welkom, kort huishoudelijk reglement en introductie van de spreker. aansluitend de lezing.
- 12:00 -12:15 (afhankelijk van de duur van de lezing, een pauze met koffie, thee en broodjes.

Na de pauze gelegenheid tot vragen stellen en compareren. Zo noemen wij het vergelijken van standpunten zonder in discussie te gaan over goed of fout. Een ieder mag dan, nadat hij/zij het woord heeft gevraagd én gekregen, een zegje doen. Met respect voor elkaar, naar elkaar luisterend en elkaar niet in de rede vallend.

Details
zondag 15 maart 2020
11:30 tot 14:00
Loge de Troffel
 
Herinnering in je agenda?