Agenda van Loge de Troffel

woensdag 13 maart 2019

Wageningen: Het Pilgrim Fathers Complot, Lezing door Jeroen Windmeijer

Lezing door Jeroen Windmeijer, ook wel de 'Dan Brown van de Lage Landen' genoemd.


Vrijmetselaar is hij niet. Wel weet hij opvallend veel af van de vrijmetselarij. Niet verwonderlijk, want hij is de auteur van een meeslepende thriller waarin de vrijmetselarij een alles betekenende rol speelt.  

Antropoloog Jeroen Windmeijer (1969) debuteerde in 2015 succesvol met De bekentenissen van Petrus, een thriller waarin Romeinse en Bijbelse geschiedenis verweven worden met de geschiedenis van zijn woonplaats Leiden. 


In 2018 verscheen Het Pilgrim Fathers Complot. Zes moorden, drie continenten, een wereldwijde cultus en een verborgen manuscript. Het anders zo rustige Leiden schrikt op wanneer de voorzitter van de plaatselijke vrijmetselaarsloge op gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Bijna tegelijkertijd wordt er in een archief een manuscript gevonden waarin een anonieme auteur de tot dan toe verborgen geschiedenis vertelt van de Pilgrim Fathers, de Founding Fathers van de Verenigde Staten. Van 1609 tot 1620 woonden zij in Leiden, waarna een deel van hen naar Amerika vertrok. 

https://jeroenwindmeijer.nl/  


Plaats: Logegebouw, Niemeijerstraat 4, Wageningen (hoek Emmapark) 

 Tijd: 20:00 uur, inloop met koffie vanaf 19:30 
 Toegankelijk voor iedereen!

Details
woensdag 13 maart 2019
19:30 tot 22:00
Loge de Troffel