Broodje Troffel: van oorlogsdrama naar paralympische droom.

op zondag 31 maart 2019 bij Loge de Troffel

Broodje Troffel: van oorlogsdrama naar paralympische droom.

Marc van de Kuilen "Lucky Shot" komt vertellen over zijn dramatische ervaring en zijn gevonden weg hierin. Nadien is er gelegenheid tot vragen stellen aan Marc over hoe hij zijn nadeel omboog naar voordeel.

''Het leger in?'' Hester van de Kuilen gruwt bij de gedachte. ''Ik heb je niet gebaard om jezelf overhoop te laten schieten.'' Maar zoon Marc moet en zal als militair op missie. Naar oorlogsgebied in Afghanistan.

12 januari 2008. Tijdens vuurgevechten met de Taliban sneuvelen twee Nederlandse militairen. Ook soldaat 'Kuilen' wordt geraakt. Met gevaar voor beide levens sleept een collega hem uit de vuurlinie. Marc overleeft, maar zijn beide benen moeten worden geamputeerd. Al snel wijst onderzoek uit dat het ging om eigen vuur, friendly fire. Waarschijnlijk. Maar was het dat wel? Acht jaar later ontmoet hij de schutter. Die is niet strafrechtelijk vervolgd, maar voelt zich al die tijd schuldig, zwijgt uit schaamte naar zijn omgeving en denkt dat Van de Kuilen hem haat. Die schrikt. ''Ik vergeef hem. En ik hoop dat hij het zichzelf ook kan vergeven.'' Voor 'Kuilen' is geen berg te hoog. Als rolstoelbasketballer wordt hij prof en haalt hij met Oranje de kwartfinale van de Paralympische Spelen van Rio. ''Ik mis mijn benen, maar ik mis niks. Ben gelukkig zoals ik ben. Wie zegt me dat ik mét benen ook zo gelukkig zou zijn geweest?''

Details
zondag 31 maart 2019
11:30 tot 13:30
Loge de Troffel